top of page
  • Foto van schrijverChloé Van Boven

Stilaan hervat het leven zich, maar heb je nog voldoende tijd?

Bijgewerkt op: 16 dec. 2020Het lijkt wel alsof we stilaan uit een diepe, surreële droom ontwaken. De voorbije weken waren raar, zeker voor een ondernemer. Het was roeien met de riemen die we hadden, creatief zijn, en we doen er nog steeds alles aan om onze zaak draaiende te houden.


Gemakkelijk is het niet. We zochten naar nieuwe manieren om zaken te doen, en die te combineren met alle bijkomende taken die door de sluiting van de scholen en opvang op ons afkwamen.


Online communiceren bracht soelaas. Veel ondernemers sprongen op de digitale kar. "Eindelijk!" dachten wij, en we deden een *vreugdesprongetje*!We ontdekten met zijn allen dat we met collega’s en partners online konden vergaderen via Zoom, Facebook Messenger of Microsoft Teams. Sociale media waren de communicatietools bij uitstek om klanten snel op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en zorgden er ook voor dat de vertrouwensband met jouw klanten niet verloren ging. Webshops werden in een snel tempo opgestart en mensen die nog nooit online geshopt hadden vonden ook hun weg naar de webshops van lokale ondernemers. Takeaway werd een succes door apps en toepassingen zoals Facebook Messenger of WhatsApp. Adverteren op Facebook en Instagram was nog nooit zo goedkoop en velen onder jullie zijn ongetwijfeld tot de vaststelling gekomen dat je online ook zichtbaar kan zijn bij jouw lokale doelgroep en soms zelfs daarbuiten.
Ondertussen heb je misschien het geluk dat je in jouw winkel terug klanten mag ontvangen, maar ook daar is het anders ondernemen. De voorschriften die moeten waken over jouw gezondheid, en die van je klanten, maken het naar alle waarschijnlijkheid nog steeds niet gemakkellijk om comfortabel aan de slag te gaan en je klanten de ervaring te bezorgen die ze voorheen gewend waren. Het is een realiteit dat onze werkomgeving dus sterk veranderd zal blijven en dat klanten meer en meer vanuit het comfort van hun huiskamer gaan willen aankopen. Daarom is het belangrijk om de online klantenzorg niet te verwaarlozen.


Wanneer je de noodzakelijke beslissing neemt om je online activiteiten verder te zetten, dan moet je ook rekening houden met de tijd die je daarin investeert. Het opbouwen en onderhouden van een website, een webshop, je sociale media en je communicatieplatformen vragen veel tijd en dreigen op de achtergrond te verdwijnen naarmate je fysieke winkel terug op dreef komt. Velen onderschatten de 'oneindigheid' van online verkopen.


Wil je steeds voorbereid zijn om online verder te kunnen werken en wil je je online klantenbasis blijven behouden, ook na de crisis, dan kunnen we je daar mee helpen. Zo kunnen we je sociale media helpen onderhouden en je advertenties beheren. Heb je nood aan een (nieuwe) website, dan kunnen we die ook leveren, zelfs inclusief een webshop of reservatietool.


Op onze website, vind je meer over diensten. Blijf gerust nog even ;-).#Open #digitalemarketing #onlineshift #onlinemarketing #socialemedia #webdesign #postlockdown
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page