top of page
 • Foto van schrijverChloé Van Boven

Social Media Day Summit 2020

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020

Vorige week was het drukker dan anders op kantoor. Ik nam vorige week immers deel aan de Social Media Day Summit 2020, een online event georganiseerd door Social Media Pro. Social Media experten van over de hele wereld deelden er hun inzichten en ervaringen. Het evenement werd georganiseerd ter ere van Social Media Day 2020 (30 juni 2020).


Social Media Day Summit 2020

De Summit bestond uit een 18 talks van experten. Ik heb ze niet allemaal kunnen volgen, maar volgende toch 11 van de 18 talks. Doordat de summit in een andere tijdzone georganiseerd werd (EST) vonden er ook veel talks ‘s nachts plaats, waardoor het ook iets zwaarder was om te combineren maar dit is vrij goed gelukt en het was mijn tijd meer dan waard. Ik vond het leuk om te luisteren naar de inzichten van andere professionals uit onze branche. Veel van wat ik gehoord heb, komt overeen met de ideeën die ik reeds toepas, maar ik heb ook een aantal nieuwe dingen opgestoken, inspiratie opgedaan en ook mijn netwerk kunnen uitbreiden.

Volgende talks heb ik gevolgd:

 • Livestreaming to build your personal brand – Dr. Ai Addyson-Zhang

 • How to create relationship building content – Denise Alison

 • How to use Social Media to build meaningful connections to get ahead in life and in business – Tim Lewis

 • LinkedIn management tips for your social media clients – Kate Paine.

 • Instagram Posts vs Instagram Stories: how to create for both & when to choose one over the other - Matthew Malerba.

 • Creative ways to market yourself as a social media marketeer using videos – Christine Gritmon

 • Helping clients have confidence on camera – Mathhew Hughes

 • How to create videos that connect with people and grow a community – Steve Dotto

 • How to eliminate marketing mistakes, mishaps & missteps – Sherron Washington

 • Batching social content, the key to a faster content creation process – Dorien Morin-Van Damme

 • SEO is as complicated as you want to make it – Rob Ainbinder

Wat mij het meeste bijgebleven is, zijn de talks “LinkedIn management tips for your social media clients” van Kate Paine en “Batching social content, the key to a faster content creation process” van Dorien Morin-Van Damme. Ook Christine Gritmon had het in haar talk “creative ways to market yourself as a social media marketer using videos” over het batchen van content. De talk van Christine Gritmon heeft me verder ook op een idee gebracht dat ik verder zal uitwerken in ons eigen contentplan. Later meer hierover.


Wat interessant was aan de talks was dat ze zowel gericht waren op hoe je je klanten beter kunt helpen met hun social media, maar ook hoe je jezelf als social media manager beter in de kijker kan zetten op social media.


Verder viel ook op dat meer en meer social media managers het gewicht leggen op video-content en live gaan. De komende dagen ga ik eens brainstormen over hoe ik dit voor onze klanten kan implementeren. De tips uit de talks gaan me hier zeker bij helpen.

De komende dagen zal ik ook enkele van de tips en ideeën die ik meeneem, delen met jullie op onze social media kanalen.

Wordt vervolgd!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page