top of page
  • Foto van schrijverIdris Van Nuffel

Op reis naar de states? Social mediaprofielen doorgeven?

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020De laatste dagen is er heel wat te doen geweest rond de verplichting om je sociale media gebruikersnamen, je e-mailadressen en je telefoonnummers van de laatste 5 jaar door te geven bij de aanvraag van een visum voor de Verenigde Staten. Maar wat houdt dit nu precies in?

De regel is enkel van toepassing op burgers die een visum dienen aan te vragen vooraleer ze de Verenigde Staten binnen mogen. Voor de EU is dit dus beperkt tot burgers van Kroatië, Roemenië en Bulgarije. Voor alle andere EU-burgers blijft het ‘Visa Waiver Program’ van toepassing waarbij je je dient aan te melden via de USA ESTA Visa Processing Online service. Je hoeft dus geen visum aan te vragen.

Hou er wel rekening mee dat tijdens het aanmelden via ESTA gevraagd zal worden naar je sociale media. De vraag is echter optioneel. Het zou je de toelating geven om aan te tonen dat je te vertrouwen bent, maar langs de andere kant kan dit ook gebruikt worden om eventuele banden met terroristische of criminele organisaties aan te tonen. Denk dus goed na vooraleer je deze informatie vrijgeeft. Foute informatie zou namelijk kunnen leiden tot een weigering van je aanvraag.

𝙑𝙚𝙚𝙡 𝙧𝙚𝙞𝙨𝙥𝙡𝙚𝙯𝙞𝙚𝙧!
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page