• Chloé Van Boven

Instagram Stories: Enkele tips

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020

Instagram publiceerde recent een blog met enkele nuttige tips om meer te halen uit de Instagram stories. Ik licht er in deze blog enkele uit, waarvan ik denk dat ook jullie er iets aan kunnen hebben en die vrij eenvoudig toe te passen zijn. Het gebruik van Instagramstories is immers een interessante marketingtool. Instagram zelf stelt dat een derde van de meest bekeken stories, de stories van bedrijven zijn. Zeker de moeite waard om eens te proberen, dus.

Een derde van de meest bekeken stories op Instagram zijn stories van bedrijven

Tɪᴘ 1 - Oɴᴅᴇʀᴡᴇʀᴘ

Er zijn verschillende zaken waarover je kan berichten en die ervoor zorgen dat klanten kennis kunnen maken met jouw bedrijf.

Interessante topics kunnen zijn:

  • een ongefilterd kijkje achter de schermen

  • getuigenissen van klanten

  • het verhaal achter je bedrijf of een toffe anekdote

  • producten in de kijker, lancering van nieuwe producten, aankondiging van promoties

  • tutorials

Tɪᴘ 2 - Tᴇᴋsᴛ Maak gebruik van de verschillende mogelijkheden die Instagram biedt om je tekst expressiever en creatiever te maken: gebruik verschillende tekstkleuren, of kies een tekstkleur die bij je afbeelding match door de "eyedrop" tool te gebruiken, laat je tekst eruit springen door color blocking of stapel 2 kleuren op elkaar. Tɪᴘ 3 - Sᴛɪᴄᴋᴇʀs Voeg stickers toe om het geheel wat speelser te maken. Stickers kunnen een gevoel uitdrukken, een locatie* toevoegen en/of GIF's.

*Een locatie toevoegen vergroot ook je bereik, daar de storie dan ook zichtbaar is bij de volgers van die locatie. Tɪᴘ 4 - Iɴᴛᴇʀᴀᴄᴛɪᴇᴠᴇʀᴇ sᴛᴏʀɪᴇs Maak je stories interactiever om meer betrokkenheid te krijgen van je volgers. Je kan, bijvoorbeeld, live gaan om real-time interactie te krijgen met je klanten. Voorwaarde is wel dat je het tijdig inseint zodoende je volgers kunnen intunen.


Je kan ook gebruik maken van leuke features zoals: een countdown-sticker, Q&A-sticker, poll sticker, quiz-sticker, enzoverder wat je interessante informatie kan opleveren. Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Experimenteer en ontdek spelenderwijs wat het beste werkt voor jouw bedrijf.


Laat gerust een comment na bij vragen of opmerkingen.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven