top of page
  • Foto van schrijverChloé Van Boven

Het laatste nieuws uit Social Media land

Bijgewerkt op: 16 dec. 2020

Social Media staan niet stil. Dagelijks komen er nieuwe ontwikkelingen en features bij. Het is daarom niet altijd gemakkelijk bij te blijven. Gelukkig kan je erop vertrouwen dat wij dit voor jou dagelijks opvolgen. Op regelmatige tijdstippen zullen wij jullie via deze weg dan ook van de belangrijkste en interessantse ontwikkelingen op de hoogte houden.


Het laatste nieuws uit Social Media land

LinkedIn Support Emoji

LinkedIn

Er is een nieuwe emoji op LinkedIn: de-support-reactie- emoji. De emoji bestaat uit een handje met een hartje en dient om jouw steun te betuigen. De nieuwe emoji is vergelijkbaar met de recente care-reactie-emoji op Facebook.


LinkedIn Open to work

Een tweede nieuwe feature op LinkedIn is de “open-to work” feature. Je kon eerder al privé aan recruiters laten weten dat je open stond voor opportuniteiten en voor welk type jobs je gecontacteerd kon worden. Maar met deze nieuwe feauture kan je je volledig netwerk aanspreken en wordt het veel zichtbaarder en visueler. Wanneer je de feature “open-to work” aanklikt, wordt er een fotokader met de tekst #opentowork aan je profielfoto toegepast. Dit maakt het onmiddellijk veel visueler. Heb je een groot netwerk van contacten op LinkedIn dan bereik je hier gemakkelijk duizenden mensen mee.

Heb je liever niet dat iedereen ziet dat je op zoekt bent naar werk? Je kan de privacy-instellingen aanpassen en voor de oude manier kiezen.
Een andere nieuwe feature op LinkedIn is: “Offer to Lend A Hand”. Uit heel de Corona-crisis is gebleken dat mensen elkaar graag willen helpen en steunen. LinkedIn speelt hier met deze nieuwe mogelijkheid op in.

Hoe kan je laten weten dat je wilt helpen? Maak een post aan en klik onderaan op “hulp bieden”. Je krijgt vervolgens een keuzelijst, maar je kan ook zelf aanduiden met wat je wilt/kan helpen. LinkedIn focust vooral op hoe je werkzoekenden kan steunen en helpen.


Facebook Inc.

Tijdens de crisis heeft Facebook Inc. verschillende initiatieven gelanceerd om lokale handelaars te ondersteunen en de lokale economie te stimuleren. Zo was er de sticker die je op Instagram in jouw verhalen kan gebruiken om favoriete lokale shops te ondersteunen en ook de vernieuwde shops op Facebook en Instagram. Naar deze nieuwe shops kijk ik heel hard uit, ik denk dat dit veel van mijn klanten vooruit kan helpen, maar nog eventjes geduld hebben tot het bij ons beschikbaar is.


Instagram

Instagram biedt sinds vorige week de mogelijkheid om tot 3 comments op jouw berichten bovenaan vast te pinnen. Waarom zou je dat willen doen? Wél door reacties vast te pinnen, bepaal jij mee en behoudt je mee de controle over de tone-of-voice van je posts. Instagram hoopt hierdoor te focussen op de positieve comments. Een medewerker van Instagram maakte onderstaande aankondiging op Twitter:


Instagram Pinned Posts

Bronnen

- LinkedIn, LinkedIn Blog, https://blog.linkedin.com/2020/june/30/new-features-to-give-and-get-help-from-your-community - Facebook, Facebook news, https://www.facebook.com/business/news - Social Media Today, Instagram gives all users te option to pin post Comments, 7/7/20, https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-gives-all-users-the-option-to-pin-post-comments/581190/

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page