top of page
  • Foto van schrijverIdris Van Nuffel

Facebook plant sociale netwerksite op Mars

Bijgewerkt op: 22 apr. 2021

De race naar Mars is nu echt begonnen. Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat hij een plaats wil kopen op de eerstvolgende vlucht naar de Rode Planeet. Hij hoopt een medewerker van Facebook te kunnen meesturen om daar Facebook uit te rollen.Om zich zo snel mogelijk van een plaats te verzekeren heeft het Facebook opperhoofd gevraagd aan Elon Musk om een plaatsje te reserveren op zijn Starship. Elon heeft al aangegeven dat hij het aanbod nog niet gaat aanvaarden. Hij hoopt waarschijnlijk op een ander aanbod van Twitter in de hoop ook op Mars zijn aandelen de diepte in te kunnen tweeten.


Twitter zelf geeft aan nog geen beslissing te willen nemen. Zij kijken nog of er journalisten en Hollywood-acteurs zich op Mars willen vestigen alvorens daar een markt te openen. Ook linkedIn heeft voorlopig geen interesse in een uitbreiding naar Mars. Ze vinden de planeet niet passen bij hun imago en hopen eerst wat werkende mensen daar te zien.


Er is nog geen uitsluitsel of Facebook ook Instagram en WhatsApp gaat uitrollen op Mars. Volgens Mark Zuckerberg moet er daarvoor eerst gekeken worden naar de kwaliteit van het voedsel op Mars en de gemiddelde leeftijd van de gebruikers aldaar.


Google op zijn beurt heeft gezegd dat ze nog naar redenen zoeken om in Mars te investeren. Ze zien nog geen zoekresultaten die naar een website op de planeet leiden. De komst van Facebook kan daar uiteraard verandering in brengen.


Ondertussen kijkt ook het Chinese Tencent naar de hemel. De Rode Planeet pas uiteraard enorm goed bij hun imago en ze wensen dan ook de grootste daar te worden.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page