top of page
  • Foto van schrijverChloé Van Boven

Appekes op vrijdag: Review van de app Hashtag GeneratorEen tweede app die ik graag had gereviewed is Hahtag Generator. De bespreking van dit soort app, is voor diegene die me een beetje volgen op social media en op deze blog waarschijnlijk geen verrassing. Ik heb immers al een aantal keer geschreven dat het gebruik van de juiste hashtags een gemakkelijke quick-win is.


Het gebruik van hashtags is een zeer goede manier om je bereik organisch te vergroten en je visibiliteit te versterken. Dit geldt zeker op Instagram, waar je niet alleen personen, bedrijven en merken, maar ook en vooral hashtags volgt.

Per post op Instagram kan je maximaal 30 hashtags gebruiken en we raden aan dit potentieel ook zo goed mogelijk te benutten. Toch is het soms moeilijk om te weten welke hashtags je moet gebruiken. Welke hashtags zijn populair, of welke spreken juist een niche aan? Een goede manier om dit te weten te komen, is door gebruik te maken van apps.

Er bestaan verschillende soorten apps hiervoor:

--> De apps inTags en Tagify doen suggesties op basis van enkele woorden of een beschrijving.


--> De app Hashtagify gaat nog een stapje verder en is in onze ogen een nog grotere hulp dan de voorgaande apps, daar het al suggesties doet op basis van een foto. Hashtagify werkt heel goed, zeker bij foto's van goede kwaliteit en met een duidelijk thema. Het is echter een betalende app.

--> Een goed gratis alternatief voor Hashtagify is de app Hashtag Generator. In de afbeelding hieronder, zie je welke hashtags de app Hashtag Generator aanbeveelt te gebruiken bij een foto van deze auto in functie van categorieën en populariteit.
#hashtags #onlinezichtbaarheid #appekesopvrijdag

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page